Onnatuurlijke selectie

Onnatuurlijke selectie

Elk jaar eindigt het voetbalseizoen weer met De Selectiewedstrijden. Zichzelf enorm serieus en deskundig achtende leider-coaches laten de ene groep speelse gasten tegen de andere groep spelen en bepalen zo onverbiddelijk in welke samenstelling de jongetjes het in het komende seizoen helemaal zullen gaan maken, en welke kneuzen zichzelf maar een beetje moeten gaan redden met hobbyvoetbal in de lagere regionen.

Wijzelf vinden het pupillenvoetbal erg gezellig, goed voor de contacten en de sportiviteit. Wij weten dat er van de huidige jonge voetballertjes er precies nul door gaan breken op het nationale vlak. Er is hier dus helemaal geen sprake van toekomst om ze op voor te bereiden of zo. Het gaat -kortom- helemaal nergens over.

Wij denken elk jaar weer dat het een goed idee is om de gaten die onvermijdelijk vallen doordat jongetjes te oud worden voor hun klasse op te vullen met de eerstvolgende jongetjes die daar nog niet aan toe zijn, waarbij je liefst wel op moet letten dat je niet teveel keepers in één team hebt.

Niels voetbalt na weken van onzekerheid het volgende jaar weer lekker in F2, maar een aantal van zijn -en onze- vriendjes spelen dan in andere teams. We zullen ze nodeloos missen.

2 Replies to “Onnatuurlijke selectie”

 1. hoi niels

  mooi dat je volgend jaar lekker in F2 kunt ballen.
  Jullie vriendje SAM balt dan bij atc in f1 of f2, daar gebruiken ze trainingen om te selecteren. Wij hopen dat Sam en onze vriendjes het geweldig goed gaat. ook de ouders nog bedankt voor werkelijk fraaie tijd bij BWO.
  times are changing

  gisteren is vandaag begonnen

  tot zoens

 2. HEY, PETER,

  SPIJKER OP Z’N KOP, GEWOON HELEMAAL NIETS AAN TOE TE VOEGEN.

  GROETEN EDWIN EN DANIELLE