Een harde les

Op twee momenten in mijn leven leerde ik een harde les. Onnadenkend, niet bewust van eventuele consequenties ging ik de fout in, en kon ik alleen mezelf de schuld geven.

De ene keer stopte ik -voor het eerst- een deel van mijn zakgeld in de muntgleuf van een automatiek in ons winkelcentrum, uw gastheer, met als doel een bamischijf te kopen. Onwillekeurig of misschien zelfs voor de grap trok ik een leeg laatje open, om deze weer te sluiten en nu echt een snack te nemen. Nu weet ik: dat gaat dus niet; als eenmaal het deurtje gesloten is, dient er weer opnieuw te worden ingeworpen. Drie kwartjes armer en een les rijker droop ik weer af, geraakt door het meedogenloze in deze wereld.

1 gedachte over “Een harde les

  1. Fleur zegt:

    Je maakt me wel heel nieuwsgierig naar dat tweede moment…

Reacties zijn gesloten.