Sporten (2)

Sporten (2)

Ronduit prachtig vind ik het sportprogramma van Matthijs en Wilfried. Beide mannen hebben erg veel verstand van zaken en het noodzakelijke respect voor de gasten, die pas ècht weten waar ze het over hebben, uitgedaagd worden en alle ruimte krijgen om ons daarvan deelgenoot te maken. Daarbij wordt nadrukkelijk het gevoel voor beleving en enige diepgang niet uit de weg gegaan. Eerlijk, open, bescheiden, gepassioneerd, onderhoudend, interessant enzovoorts enzovoorts, zonder de vertrapte paden te betreden. En nog live ook.
En ik hou eigenlijk helemaal niet van sport op TV, maar ik blijf hier altijd direct plakken tot het einde.Het zal de publieke televisiekijker niet ontgaan zijn dat Matthijs langzamerhand als joker wordt ingezet om alles beter en leuker te maken (xx a gogo, de wereld draait door), en verdomd, het werkt nog ook. Daarbij willen we Wilfried natuurlijk niet tekort doen. Publieke televisie zoals het wat mij betreft hoort: Eén uur sport inde week en twee uur Paul de Leeuw. En elke dag natuurlijk een journaal. En soms wat Andere tijden, of een uur van de wolf. En.

Ik ben alleen als de dood voor het moment dat John de Mol dit ook in de gaten krijgt.