Prioriteit

Prioriteit

Deze log was de afgelopen dagen soms niet bereikbaar, vernam ik. De oorzaak ligt niet in een onverwachtse piek in de belangstelling door een vermelding in een ander medium, maar in de bandbreedte die -kennelijk niet erg sociaal- wordt ingepikt door mijn bittorrent programma. Maar al had ik het geweten. Er zijn gelukkig mensen die oude en vaak unieke eigen TV-opnames op een DVD-tje willen hebben, en die en passant de rest van de wereld deze opnames willen laten backuppen, opdat wij niet vergeten. 

Branford Marsalis meldde onlangs nog -ongevraagd- dat hem één ding in de huidige muziekwereld erg opviel: vroeger waren de muzikanten altijd, dag en nacht, bezig met muziek, hoe dat anders en beter kon, wat ook leuk was en wat vind je hier van. Coltrane werd bijvoorbeeld direct na een uitputtend concert en kennelijk niet helemaal tevreden oefenend op een toilet aangetroffen; op zich kon hij al best een aardig deuntje spelen.
Dat is tegenwoordig vaak wel anders.

Hoe het vroeger in de popmuziek was toont de Unreleased Clips 1972-1980 DVD van The Old Grey whistle Test. Met zowel The Eagles als Joe Walsh zoals ze bedoeld waren. En Lowell George van heel dichtbij. Mooi hoor!

One Reply to “Prioriteit”