Dak (1)

Dak (1)

Wellicht herinnert u zich onze verbouwing nog, een memorabele tijd. Wekenlang bouwvakkers over de vloer, met alles wat daarbij hoort.
Vanmorgen om half 8 kwam dat gevoel weer terug. Onder ons raam stond een vrachtwagen capriolen uit te halen om een container tussen twee auto’s in te parkeren. De mannen gaan weer aan de slag.

In de komende -korte- tijd krijgen we ook nog een heel nieuw dak op het oude gedeelte. Het is namelijk lek. Sinds mensenheugnis is er elk jaar wel iemand bezig geweest met het herstellen van de vermeende boosdoener, het aanbrengen van een coating, het spannen van gaas (tegen de kraaien), het gedeeltelijk opnieuw dekken, het prikken van gaatjes in het plafond enzovoorts.
Wij willen dat nu eens anders doen. Erg veel keus hebben we niet, overigens. Vandaar dat -in een gematigde regen- de mannen van den Boer weer aan de slag zijn gegaan om e.e.a. voor een hele lange tijd eens structureel te verbeteren. Alles eraf (het was “een mooi overzicht van dakbedekkingstechnieken over de jaren heen”), isolatie erop (vonden ze vroeger niet nodig), boei dus verhogen, oeps herstellen en verhogen, oeps vervangen en helemaal en integraal opnieuw dekken. Kunnen de emmers voorgoed weg. En kunnen we in kou en hitte beter slapen bovendien.

En zet er dan gelijk even een dakraam in, mannen, als jullie toch bezig zijn!

One Reply to “Dak (1)”