Wat is ischias?

Posted on

Ischias is een irritatie van de ischiaszenuw die tot een ontsteking kan leiden. Deze zenuw loopt vanuit uw wervelkolom in de lage rug via uw bil en been naar uw voet. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn bovendien scherp en stekend zijn. Wanneer deze aandoening verergert, breidt de pijn veelal naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden uit. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar de tenen uitstralen. U voelt dan vaak de pijn aan de achterkant van uw been. De pijn kan evenwel ook aan de zij- of voorkant van uw been optreden.

Ischias is een vervolg op spit, en leidt bij negeren tot een hernia. Daar moesten we maar eens wat tegen gaan doen.