Sint Maarten (1)

Posted on


Morgen is het alweer 11 november, het begin van het carnavalsseizoen. De ramadan is nog maar net klaar, en het volgende religieuze feest staat al weer voor de deur.
Wat wèl leuk is, is de lampionoptocht die elk jaar door de speeltuin wordt georganiseerd. Elk jaar wordt deze strak georganiseerd volgens een vast stramien: stoffige fanfare, heel veel kinderen, uitrekkende stoet en chocolademelk toe.Deze keer is het anders. De initiatiefneemster van deze optocht overleed dit jaar, en ter nagedachtenis aan haar moest het extra bijzonder worden. De gedachten gingen naar een wagen met daarop een orkest van geestelijk minder validen. Zonder verder in details te treden ging dat uiteindelijk in het geheel niet zoals beoogd. En tot vanavond zag het er naar uit dat er zelfs helemaal geen muziek zou zijn. Er is vanaf maandag gebeld en gebeld, en gebeld, maar geen enkel bandje bleek op deze termijn nog beschikbaar of te bestaan. Uiteindelijk, tegen achten vanavond werd nog een regionale rattenvanger gestrikt, die als een one-man-band toch nog wat allure moet gaan geven aan het festijn.
Ik weet zeker dat geen kind de muziek had opgemerkt dan wel gemist. Maar het heeft er de schijn van dat deze man onvergetelijk wordt.

Wil je een moraal? Doe maar gewoon, als altijd.