VOIP (2)

Posted on

Een werkdag, dus kunnen we de technische ondersteuning van Tele2 eens bellen. De dame -wier vriendelijke stem me nog van het aanmelden bekend voorkomt- heeft het blijkbaar inmiddels tot de technische ondersteuning geschopt. Na mijn mijn mededeling dat mijn lampje blijft knipperen komt ze met de ene na de andere oplossing: “Installeert u dan volgens de beschrijving van 1c” (had ik al gedaan), “Drukt u dan op de reset en doe alles nog eens opnieuw” (idem), “Heeft u het snoertje van de router dan in de WAN van de box en die van de LAN dan etc.” en uiteindelijk: “Dan weet ik het al: het MAC-adres!”

Ik leg nog maar eens uit dat mijn technische vrienden van Essent zich niets konden voorstellen bij dit verhaal. Dan maar weer maar eens haar clusterhoofd raadplegen, en als ik alles weer zou resetten en installeren en het werkte dan nóg niet, dan kon ik wel een technisch expert aan de lijn krijgen. Die heb ik dus kennelijk nog niet.
Ik bedank haar vriendelijk. Ze vraagt nog maar eens (inmiddels op pagina 34 aanbeland) welke aanbieder mijn internet verzorgt. Dat blijkt nog steeds Essent, waarop zij verheugt uitroept: maar dán moet u mij uw naam en telefoonnummer opgeven, en dan krijgt u van ons een andere router, want deze doet het niet met Essent, die doen niet met MAC-adressen.
Kijk.
De Vood 322 mag ik vast behouden.