Regiosoap

Posted on

U heeft er wellicht al over gehoord, RTV Oost heeft een heuse regiosoap. De medewerking van Herman Finkers doet critici hier altijd al neigen tot minstens het voordeel van de twijfel, dus ging iedereen er afgelopen zondag eens lekker voor zitten.
Ik was sceptisch, maar ik vond het het aanzien meer dan waard, en kan elke regionale omroep adviseren ook maar eens een soap te gaan doen. Zorg wel dat je serieuze filmmakers bij het project betrekt, want het risico is levensgroot dat je in een Bartje-(of Baas boppe baas)-truttigheid vervalt. Vanavond deel 2 alweer. Deel 1 kan het hele land inmiddels zien via uitzendinggemist.nl. Ik neem aan dat de serie te koop is ;-).

4 Replies to “Regiosoap”

 1. Hij is inderdaad te koop.
  Als wij hem niet kopen zou SBS6 belangstelling hebben.
  Zouden we er in Zld iets aan kunnen hebben, dacht je?
  Hij is zeker in dat sappige dialect?

 2. Hij is zeker in ons sappig dialect, dat maakt hem voor ons juist ook erg leuk. Ik denk dat elke regiosoap in ’s regios eigen taal moet zijn, en lokale actuele thema’s als bouwputten e.d. aan moet raken. Mensen praten hier echt zo, dus die taal maakt het echt eigen.

 3. Zeeland heeft toch ook wel een echte grapjas? Toch? Echt niet?
  Evers c.s. heeft het ook laten ondertitelen, dus -al spreekt het dan niet echt aan- te begrijpen voor de rest van het land is het wel.

Comments are closed.