Saai

Posted on

In het kader van kennissen en cultureel bezig bezochten we het Pardoesfestival te Lonneker. Een festival volgens beproefd Twents recept: Zet een tent op het kerkplein (en negeer daarbij de zwerfkei die daar als monumenten of kunst staat), en schenk bier. Helemaal mooi is het als de opbrengst voor een goed doel is.
Lokale coryfee Marga Bult was er ook en trad zelfs op. Marga heeft ‘furore’ gemaakt als zangeres in Babe, vertegenwoordigde ons land op het songfestival en praat momenteel om onduidelijke of onzuivere redenen op onze regionale televisie mee in fora.
In het kader van ‘we moeten ook nog een -gratis- grote naam hebben’ heeft de organisatie Marga op haar vrije dag zover gekregen belangeloos op te treden, met geluidsband (dat zal toch inmiddels wel een CD zijn mag ik hopen? Toch sprak ze hardnekkig over dat de band wel iets harder mocht, en soms juist weer niet).
De zaal liep er niet warm voor, en Marga dacht dat te kunnen verhelpen door tussendoor te vertellen hoe beroemd en druk ze wel niet helemaal is, en hoe gewoon ze daarbij is gebleven. “Vijfde op het Europese songfestival is helemaal niet gek”, “Dit zingen we avond aan avond met Maggie McNeal” en “Babe had 16 hits, waarvan dit er één was” bij het aanheffen van de “drunken sailor”. Dat is ook voor de jongens een bekend deuntje, maar het kon ze in het geheel niet boeien. Wat ik dan wel weer aardig vond.
’t Is net als overal: respect moet je verdienen.
Wel leuk in zijn genre was de “Als je maar bekend Band”. Tenminste, als je maar goed aan het bier band.