Het begint met ambitie

Het begint met ambitie

Twee jongens uit de buurt gaan voor het Wereldkampioenschap Berglopen dat dit weekend plaatsvindt in Wellington. Een enorme ambitie en Spartaanse discipline heeft hen vorige maand al -stilzwijgend- het Nederlands Kampioenschap bezorgd, dat nota bene in de Ardennen werd georganiseerd. En ze deden dat in een dusdanig snelle tijd dat de atletiekbond het eigenlijk niet kon verantwoorden om ze niet voor Nederland af te vaardigen voor het WK.
Ze? Kunnen twee jongens kampioen worden? Nee, maar het betreft hier een één-eiïge tweeling, waarvan -enigszins afhankelijk van het traject- Bjorn of Maykel net iets sneller is. Bij het NK dus nummer 1 en 2. Ze hebben dus altijd een dubbele kans op succes. En in Wellington gaan ze voor de bovenste helft van het klassement, wat dus een plek bij de eerste 55 betekent.
Ik schat ze iets hoger in, hoewel er verder niet zoveel bekende namen meedoen. Succes mannen!
Ir. Maykel is tevens een verdienstelijk software ontwikkelaar.