Meer muzikale ontmoetingen

Meer muzikale ontmoetingen

Ik heb niet veel helden in mijn leven, maar de meeste heb ik inmiddels in levende lijve ontmoet. Van Dyke Parks is er zo eentje, juli 2003 spraken we elkaar. Van FDR in Trinidad, via Spanish Moon tot An Opportunity for two, Smile! en veel verder: geen foute noot in ’s mans hele oevre.

Van Dyke Parks, Utrecht 2003

Ik sprak al eerder over helden Tom Waits en Richard Bona. Miles Davis zag ik ook (niet lang gesproken overigens), en Pat Metheny. Zappa heb ik helaas gemist, maar de vele uitgaven en bootlegs geven toch het idee dat je’m al vaak gezien hebt. Steely Dan: check. Lowell George: helaas te laat. James Taylor: meer dan eens. En ja: zelfs Richard Thompson is niet gemist, maar da’s niet echt m’n held. Maar wel Branford Marsalis. Michael Brecker. Ry Cooder staat nog -als enige- op mijn lijstje.
Het gaat trouwens ernstig slecht met Michael. We checken regelmatig zijn site in de verwachting van slecht nieuws.

2 Replies to “Meer muzikale ontmoetingen”