Ajetoo

Posted on

Tot ons huis behoort een werkplaats, en wel een zodanige dat ons huis door de gemeente op basis van het hoofdzaakcriterium als een niet-woning wordt bestempeld. Da’s verder niet erg, behalve dat je daardoor een dubbel tarief voor de OZB betaalt. Zomaar. En dat tikt best aan, elk jaar.
Nadat in tweede instantie de onjuiste gegevens waarop de beoordeling plaatsvindt gecorrigeerd werden, bleek deze werkplaats, in gebruik als schuur, hobbyruimte en opslag onvermurwbaar als niet-woningdeel te worden aangemerkt. In tegenstelling tot de zolder en de garage, die voor dezelfde doeleinden worden gebruikt (zie vergelijkbare kwesties). Om de kans op succes van correctie nog wat te vergroten, veranderen we op dit moment deze voormalige werkplaats -waar ooit dagelijks de schilders hun voorbereidende werkzaamheden deden- in een onmiskenbaar woningdeel, met o.a. een super-safari-jungle-speel-gebeuren. Lekker klusje voor in de laatste vakantieweek.