Is dit nog wel jazz?

Is dit nog wel jazz?

Het NSJ is eindelijk weer een echt jazzfestival, meldde onze jazzreporter in de Twentse Courant Tubantia. Hij mat dat af aan de aanwezigheid van Jim Hall en Oscar Peterson op het festival. Dat deze goedbedoelende en vriendelijke recensent de plank misslaat, moge blijken uit de vertrekkende toeschouwers die ik halverwege het concert van het Count Basie Orchestra uit de PWA zaal zag komen, die binnenblikkend overigens ook niet ruim gevuld bleek. Ik heb een dag getobt met met te bedenken wat ik nu allemaal wel niet jazz vond van de concerten die ik zag, maar eigenlijk kan het me geen bal schelen: alle artiesten beheersten hun instrument voortreffelijk, hadden overduidelijk -en louter- muzikale belangen bij de dingen die ze deden en hebben vele mensen een memorabele avond bezorgd. Dus: lekker belangrijk.
Op de foto: McCoy Tyner, een belangrijke jazzmuzikant.