Ballon met kanker

Posted on

Afgelopen woensdag zou Ronald een ballonvaart maken met zijn broer en zus. Wij zouden daarbij -op verzoek- aanwezig zijn, maar de weersverwachting was ongunstig, zodat het niet doorging. Dit bleek een terechte beslissing, gezien de pijpestelen die het op het tijdstip van vertrek regende. Er is een nieuwe afspraak gemaakt voor donderdagmiddag, de dag dat mijn moeder 80 wordt.
Ronald is 40. Vandaag is voor Ronald de continu toegevoerde hoeveelheid morfine nogmaals verhoogd en aangevuld met valium, en de kanker die op alle plaatsen uit het uitgemergelde lichaam bolt maakt dat wij zeker weten: dat wordt donderdag geen tocht met luchtballon meer.
Zullen we afspreken dat we later niet gaan zeggen dat het erg was dat die ballonvaart niet doorging?
In de luchtballon op de foto (9 juni 2002) genoot opa. Zijn broer, met ons en kanker aanwezig bij de grondploeg, overleed kort hierna. Opa zelf nog wat later. Er is -voor ons- een eigenaardig verband tussen ballonnen en dood…