Het is toch bar en boos

Het is toch bar en boos

Wat worden we toch simpel van die politiek! Het lijkt, tenminste ik hoop dat het slechts lijkt, dat de politiek toch ook wel vooral heel erg met zichzelf bezig is. Van wat ze vinden en de ander er van moet vinden, en dat het belangrijk is dat iets gevonden wordt. Achtelijk! Wie is hier nu helemaal vergeten waar we mee bezig zijn: zij of ik? Als jij me niet uit kunt leggen wat de voordelen van iets zijn, en dan gewoon, logisch en begrijpelijk, met ruimte voor een eventueel afgewogen nadeel waardoor ik voldoende overtuigd raak, dan is het toch ook gewoon niet de moeite waard! Al die zogenaamde stoere klare taal ten spijt. Luchtbellen! Neprook! Kom dan alsjeblieft niet aanzetten met dat ik iets goed moet vinden omdat het anders slecht zal gaan (Bot). Of dat het onverstandig is het aan de bewoners van Nederland te vragen (Brinkhorst), bang dat ze Nee zeggen en Nederland een pleefiguur (de Bolk) zal slaan? Je zit daar omdat we met zijn allen vinden dat het handig is om e.e.a. centraal af te stemmen, het handigst via algemene, eerlijke regeltjes. Niets minder, maar ook niets meer. Wie denken ze wel dat ze zijn! Nee, als je het niet uit kunt leggen, als het niet uit te leggen is, heb je een probleem dat je nota bene eigenhandig gecreerd hebt. Als het probleem niet gecreerd is, hoef je het ook niet op te lossen, toch? Daar hebben we de politiek dus niet nodig. Nee, laten ze debatteren of Kalou wel of geen Nederlander moet worden via een versnelde inburgeringsprocedure! Want hij is zeker een kandidaat voor het Nederlands elftal (Nawijn). Het mooiste signaal dat we kunnen geven is massaal Nee stemmen… Dat het vanuit de oppositie eenvoudiger is om rationeel te zijn, kun je hier lezen. Als ik er hier voor het gemak van uit ga dat het gestelde controleerbaar is (is het inderdaad waar dat..), gaat het hier wel over politiek waarvoor het bedoeld is.