Daar heb je Sander

Posted on


We konden (gratis) naar het Dolfinarium Harderwijk, om dat het voor de opnamen van een nieuwe TV commercial natuurlijk wel leuker staat als er ook publiek op de banken zit. Goeie actie van Fleur. En een bijzondere gebeurtenis.
Natuurlijk, die dolfijnen zijn okay en zeer vermakelijk. Maar de aanwezigheid van een opnameploeg geeft er wel een ander accent aan.
Naar mijn gevoel was er in de voorbereiding e.e.a. niet tot in voldoende in detail uitgewerkt, waardoor er interessante situaties ontstonden.
De switch tussen de shots was niet optimaal, waardoor er meer gewisseld moest worden dan handig was. En waardoor e.e.a. ook langer duurde dan het publiek verwachtte. Een aanzienlijk deel van het publiek had het dan ook om 13:00 wel gezien en stapte op. En als laatste had men een wide shot in gedachten, en daarbij een volle bak juist nodig. Die had dus eerst gemoeten. Het weglopen had beperkt kunnen worden door de blijvers wat moois in het vooruitzicht te stellen, of door eenvoudig tussen de changementen de dolfijnen nog wat te laten stunten (mits dolfijn-arbo-technisch natuurlijk toegestaan). Uiteindelijk is de leegloop gestopt met het vooruitzicht van vrijkaarten voor de blijvers; dat hielp direct.
Bijkomend leuk te zien hoe er als publiek vanzelf een community ontstaat, en er heel snel en uniform geoordeeld wordt over de situatie. Dat de acteur een patserige macho is, de kapster een suffe tut, enz. enz. En dan hebben ze nog niks gedaan! De acteur was door kenners ontmaskerd als Sander (onmiddellijk: “Sander is oke oke oke”, “Sander! Sander! Sander!”), de Leontien Ruiters van Cash & Carlo (jaaahaaa!) en nog nooit een dolfijn gezien.
Vanaf 16 april in de bioscoop en op www.dolfinarium.nl, wij waren erbij, bedankt Fleur.