Hengelo weekly update

Posted on
Wat hebben we deze week weer gehad.
Allereerst de vloer. Vloerkeerls zijn een apart slag, blijkt. Waar een beetje bouwvakker, ja zelfs een electricien, nog een beetje sociaal vaardig moet zijn, geldt dat niet voor de storters uit het gilde. Annet is uit pure wanhoop gewoon maar weggegaan en bij iemand anders in de tuin gaan zitten. Niet mee te praten. Maar de vloer, dat moet gezegd, ligt erin. Ze zijn in staat om de vloer OM alles wat in de weg ligt heen te leggen, maar het is allemaal goed gegaan. Een strak gezicht,
De stukadoor is de muren met roodband en geelband wit aan het maken (?!), en de oostkant van de kamer/keuken is klaar. De extra vrije dagen deze week gaven “onze schilder” mooi de vrije tijd en ruimte om alvast wat in de verf te zetten; daar wordt het ook strak van. Vinden ze fijn, die schilders: nieuw hout. De foto’s zijn van zojuist. Het grijze stuk markeert de plaats waar in de dagen na Pinksteren nu de keuken moet worden geplaatst. Inmiddels een leuk tegeltje uitgezocht, dat met de goudprijs kan concurreren.
Krijgen wij ook wel eens de vraag: en waar sla je je spullen op? Welnu, deze hebben zich voor een groot deel al verspreid over door het pand, en zijn natuurlijk voor een groot deel ook al in gebruik (kleding, keukengerei). De rest zijn dan de dingen die van zolder kwamen (die liggen nu ook weer op zolder) en de dingen waarvan men algemeen vindt dat die niet hoogstnoodzakelijk zijn (mijn audio). Het meubilair is aangegrepen vervangen te worden, en de rest staat wat wij dan noemen “achterin de werkplaats”. Bijgaand een kijkje aldaar, met rechtsachterin de noodwasruimte en linksachterin de opslag. Op de voorgrond onze toekomstige keukentafel, met een stemmig zeiltje beschermd tegen schaftende bouwers. Het geluid in de werkplaats is inmiddels weer full stereo, dus is het daar goed toeven.
Categorie├źn: Huis