Hengelo biweekly

Posted on
Pfoej.
Na veel geregel is dan eindelijk ‘de akte gepasseerd’. Ongelooflijk hoe veel er nog anders kan gaan dan de bedoeling was. Het oude huis zijn we definitief kwijt, het nieuwe is nu helemaal van ons.
Een gratis tip voor alle huizenherkopers: sluit gewoon een nieuwe hypotheek af, en probeer niet je oude mee te verhuizen. En waardeer een ‘pre’ als ‘Deze hypotheek kun je meeverhuizen’ dus met 0.
Maar alle frustratie moet nu voorbij zijn, en de bouw goes on.. Oplettende, geinteresseerde kijkers zien deze keer gestucadoorde muren (er komt nog een laag witte Rotband overheen), met een of ander rood goedje, ongetwijfeld tbv de hechting van de laag die komen gaat. De keuken is installatieklaar, en vandaag blijkt die toch nog niet compleet leverbaar te zijn, zodat alle voorbereidingen om deze week alles vloer- en dus keukenklaar te hebben niet echt per se vandaag klaar hoefden.
Maandagochtend wordt de afwerkvloer gestort, waarmee al het leidingwerk definitief buiten beeld verdwijnt. De verwarming is inmiddels ook gemonteerd, en ik weet niet of ik het al eerder melde, maar van het traditionele soldeer- en knelwerk is hedentendage niets meer over: flexibele leidingen worden met Gardena gemak (denk ik, ik werk wanneer die jongens dat ook doen) aan elkaar geklikt.
Het plafond is inmiddels aangesmeerd en van leuke plinten voorzien. De nodige gaten zitten alweer in het dak (zonde weer) tbv droger en afzuigkap. De vensterbanken zijn aangebracht.
Wat moet er eigenlijk nog allemaal? We zien dat het niet klaar is, maar wat er nog moet gebeuren is minder duidelijk. Het moet, na de vloer, de muren en de keuken nog het daadwerkelijk laten werken van elektra, water en verwarming, het betegelen van de vochtige hoek zijn. Daarna volgt het schilderwerk, en het herstellen van de buitenboel. En zeer waarschijnlijk wordt -als we toch bezig zijn- het bijna lekkende dak van de werkplaats hersteld en is de sloop van de garage gepland.
Vooralsnog vervelen we ons niet.
Categorie├źn: Huis